Janine Kok

 

TRAUMAVERWERKING

Bij een EFT (Emotional Freedom Techniques) behandeling wordt cognitieve therapie gecombineerd met acupressuur, wat het tot een krachtige interventie maakt. Vanuit de acupunctuur ken je wellicht deze manier van werken, maar EFT maakt geen gebruik van naalden. Het zachtjes kloppen op een aantal acupressuurpunten stimuleert de ontspanning van het lichaam. Door gelijktijdig te focussen op de traumatische ervaring, dooft de stress. Op deze manier worden traumatische ervaringen vaak opvallend snel geneutraliseerd. Na de behandeling is het trauma een neutrale herinnering geworden die weinig of geen emotionele reactie meer oproept. EFT ontkoppelt namelijk de emotionele lading die vastzitten aan vervelende situaties, herinneringen of trauma's.


Hier volgt een beknopte uitleg over het werkimgsmechanisme. In elke situatie die als bedreigend of gevaarlijk wordt ervaren, reageert je lichaam met een vecht-, vlucht- of verstarreactie. Deze reacties zijn mogelijke stressresponsen die iedereen kent en herkent. De volgende symptomen kun je in allerlei combinaties en gradaties ervaren: hartkloppingen, snelle ademhaling, droge mond, trillen, tunnelvisie, misselijkheid, naar gevoel in je buik, "aan de grond genageld staan", "verlamd van schrik" etc. Dit zijn volkomen normale fysiologische reacties om je lichaam in staat te stellen te vechten of te vluchten. Ook de "verstarreactie" is in de evolutie ontstaan om de kans op het overleven de vergroten

Vaak blijf je last houden van stress, in het hier en nu word je "getriggerd" doordat iets dat jou bewust, maar meestal onbewust, heeft herinnerd aan wat er in het verleden is gebeurd. Daardoor maakt jouw lichaam weer de "bijbehorende" stress aan die zich uit in de symptomen die hierboven beschreven staan, maar het kunnen ook andere lichamelijk klachten en symptomen zijn. Chronische stress(situaties) kunnen uiteindelijk ook leiden tot allerlei ziekten. Dit maakt het zo belangrijk om zoveel de mogelijk stress aan te pakken met EFT. Deze manier van werken is daarin bijzonder succesvol en verbazingwekkend effectief. Daarnaast is het een methode die gemakkelijk ook zelf thuis is toe te passen.

Als je nog meer informatie wilt over EFT behandelingen, dan kun je kijken naar de websites www.novet.nl.


EFT

InleidingInleiding_familieopstellingen_Breda_eo.html
FamilieopstellingFamilieopstelling.html
WerkwijzeWerkwijze_familieopstellingen.html
Onder één dakOnder_een_dak.html
Interessante publicatiesInteressante_publicaties.html
Over mijOver_mij.html

EFT

RouteRoute.html
TarievenTarieven.html
ContactContact.html
Systemisch werkSystemisch_werk.html